Koronarokotukseen liittyvä huijausviesti leviää THL:n ja Fimean nimissä

Digi Terveys · Tim Isokivi

Erilaiset verkossa leviävät huijausviestit ovat olleet yleinen ilmiö etenkin korona-aikana. Nyt suomalaisia on varoitettu lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean sekä terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n nimissä lähetetyistä huijausviesteistä.

Sosiaalisessa mediassa levinneessä viestissä ihmisiä on kehotettu lähettämään koronarokotteiden haittavaikutusilmoituksia suoraan THL:n ja Fimean työntekijöiden henkilökohtaisiin sähköpoisteihin. THL muistuttaa, että ilmoitukset mahdollisista haittavaikutuksista tulee aina tehdä Fimean haittavaikutusilmoituslomakkeella, ei koskaan kenenkään henkilökohtaiseen sähköpostiin. Myös Fimea on muistuttanut sosiaalisessa mediassa haittavaikutusten ilmoittamisen oikeiden ohjeiden löytyvän heidän verkkosivuiltaan.

– Viranomaisten nimissä leviää valheellinen kuva koronarokotteiden haittavaikutuksista ja niiden ilmoittamisesta. Kuvaa on jaettu ainakin Facebookissa, Fimean Twitter-tilillä kirjoitettiin.