Tarja Turunen sai aivonfarktin: ”Valtava shokki”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nightwish-yhtyeen riveistä julkisuuteen nousseelta Tarja Turuselta ilmestyy pian Laulu virtaa veressäni -kirja. Nykyään soolouraa tekevä laulaja on muistellut nyt kolme vuotta sitten kokemaansa pelottavaa tilannetta, josta hän avautuu myös tuoreessa kirjassaan. Turunen sai tuolloin sairaskohtauksen kotonaan.

Tarja Turunen kertoo Me Naiset -lehden haastattelussa saaneensa aivoinfarktin eräänä tavallisena syyskuisena aamuna kotonaan Espanjassa. Marcelo Cabuli oli löytänyt vaimonsa kahvikupin sirpaleiden keskeltä keittiöstä, toinen puolli kasvoista valahtaneena. Turunen ei kyennyt muodostamaan ymmärrettäviä sanoja, mutta aviomies tiesi heti että hänet on saatava sairaalaan nopeasti.

– Aivoinfarkti oli valtava shokki. Sen jälkeen sairastumisen- ja kuolemanpelko oli joka aamu ensimmäinen ajatukseni herätessä ja iltaisin viimeinen ajatukseni nukkumaan käydessä, Turunen kuvailee.

Sairaskohtauksen syyt ovat tähdelle edelleen hämärän peitossa. Turusen oma teoria on se, että kohtauksen aiheutti liiallinen stressi. Kokemuksen vuoksi hän päätyi hakemaan apua argentiinalaiselta henkiseltä valmentajalta, joka auttoi tähteä ymmärtämään minkälaisia muutoksia arjessa tulisi tehdä sairastumiselle altistavien tekijöiden karsimiseksi.