Anteeksi mitä? 1 340 kiloa painava jäätelökeksi murskasi ennätyksen

Ruoka · Tim Isokivi

Jäätelökeksit on tyypillisesti syöty herkuttelijoiden harmiksi jo muutamalla haukkauksella. Taannoin Yhdysvalloissa luotiin kuitenkin jäätelökeksi, josta riitti syötävää pidemmäksikin ajaksi.

Hy-Vee -supermarketin työntekijät valmistivat Yhdysvaltojen Nebraskassa maailman suurimman jäätelökeksin. Se painoi valmiina jopa 2 460 paunaa, eli noin 1 340 kiloa. Guinnessin ennätystenkirjan edustaja vahvisti sen rikkoneen aikaisemman ennätyksen noin 225 kilolla.

Jäätelökeksin valmistaminen kesti 30 työntekijältä yhteensä viisi tuntia. Ennätyksen rikkomisen jälkeen valmis luomus jaettiin lopulta useaan pieneen osaan, jotka lahjoitettiin hyvään tarkoitukseen paikallisille ruoka-apua tarjoaville ruokapankeille.