Somekansa pettyi – tutkimusaluksen nimeksi ei tullutkaan Boaty McBoatface

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Luonnon ja ympäristön tutkimusvirasto NERC järjesti muutamia vuosia sitten kilpailun, jossa etsittiin nimeä uudellee 250 miljoon euron tutkimusalukselle. Äänestyksen voitti jokseenkin epätavallinen nimiehdotus, RSS Boaty McBoatface.

Somekansan ja internet-humoristien pettymykseksi laivan nimi päätettiin kuitenkin myöhemmin muuttaa. Alus tunnetaan salonkikelpoisemmalla nimellä RSS Sir David Atteborough lukuisista luontodokumenteista tunnetun juontajan mukaan. Kyseinen nimiehdotus oli yksi äänestyksen suosituimmista, vaikka Boaty McBoatfacen kaltaista äänimäärää se ei saanutkaan.

129 metriä pitkä RSS Sir David Attenborough suoritti taannoin neitsytmansa Thames-joelta Greenwichiin, ja BBC:n mukaan sen on seuraavaksi määrä suunnata kohti Etelänapamannerta. Alkuperäistä nimeä äänestäneiden iloksi osasta aluksen sukellusveneroboteista löytyy edelleen Boaty McBoatface -nimi.