Lämmitätkö ruokasi mikrossa väärin? Näin se lämpenee paremmin

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Jokainen ruokaa mikrossa lämmittänyt tietää, että mikäli sapuskaa panee lautaselle mojovan kasan, jää se takuuvarmaksi kylmäksi sisältä. Lautanen saattaa sen sijaan olla polttavan kuuma.

Nyt tähän on ratkaisu. Asettele ruoka lautaselle siten, että annoksen keskellä on reikä. Tällöin ruoka lämpenee tasaisemmin. Rinkelin muotoon aseteltu ruoka-annos lämpenee todennäköisesti kauttaaltaan paremmin kuin yksi ja suuri keko.

Samalla säästyy aikaa, eikä ruokaa tarvitse välillä käännellä lämmityksen välillä tai testailla, onko annos kuumaa myös keskeltä. Jos lämmittää ruokaa kerralla koko perheelle, pääsee helpommalla panemalla ruoan uuniin tai liedelle sen sijaan, että mikrottaa jokaisen annoksen erikseen. Katso kuva malliesimerkistä tästä.

View post on imgur.com