Vinkkinurkka: Mehu- tai maitotölkin oikea asento helpottaa juoman kaatamista

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä on tehnyt kartonkipurkkeihin ilmareiän, jotta uloskaadettava juoma ei pulppua ja läiky mukiin kaadettaessa. Toisinaan reiän tekeminen on mahdotonta, jos pakkauksessa on muovinen kierrekorkki ja sitä on tarkoitus säilyttää jääkaapissa lappeeltaan.

Parhaillaan verkossa leviää kuva, jossa kerrotaan yksinkertainen vinkki helpompaan juoman kaatamiseen. Asettele muovikorkki siten, että se jää kaadettaessa purkin yläreunaan. Sisältö valuu tällöin soljuvammin lasiin.

Salaisuus piilee ilmassa, jota kulkeutuu paremmin purkkiin kun neste jää kaatoaukon alapuolelle. Esittelemme Vinkkinurkka-jutuissa erilaisia arkipäiväisiä niksejä, joita kaikki eivät välttämättä ole tulleet ajatelleeksi. Vinkkien tarkoituksena on helpottaa arkea ja eloa pienien asioiden avulla.