Papukaija lenteli 11 päivää vapaana Hyvinkäällä – tarina sai onnellisen lopun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hyvinkäällä saattoi lokakuussa tulla törmänneeksi pohjoisen tavanomaista eläinkuntaa eksoottisempaan lintuun. Kaupungissa lenteli 11 vuorokauden ajan vapaana papukaija. Lintu on sittemmin saatu kiinni ja toimitettu turvaan.

Vihreästä kauluskaijasta tehtiin useita havaintoja, joita raportoitiin muun muasssa Facebookin Hyvinkääläisten ilmoitustaulu -ryhmään. Linnun omistajaa etsittiin myös Helpparrot-yhdistyksen toimesta. Helpparrot alkoi selvittämään linnun lentoreittiä ja pyysi maanomistajien lupaa ansojen asennuksille.

– Haastavinta oli saada vahdittua kaikkia ansoja aamusta iltaan, mutta onneksi lintu viihtyi samalla alueella, ja usein lennähtikin ansojen päälle, tosin kuitenkaan menemättä sisälle. Välillä kun taas ansaan meno oli jo lähellä, niin lintu pelästyikin, milloin ohikulkijaa, tai milloin varista joka tuli häätämään pois. Muuten lintu näytti viihtyvän etenkin naakkaparven kanssa, mutta ruokaili kuitenkin aina yksin, Helpparrotin tiedotteessa kerrotaan.

Lopulta papukaijan lempiruoat alkoivat vähenemään puista, minkä seurauksena lintu päätyi ansaan. Helpparrot on kertonut linnun olevan turvassa ja kiitellyt papukaijan löytämisessä avustaneita. Kauluskaijan mahdollista omistajaa neuvotaan olemaan yhteydessä yhdistykseen.