Rovaniemelle uusi talviaktiviteettipuisto – metsän keskelle 500 metrin luistelurata

Matkailu · Terhi Piiroinen

Rovaniemen Taka-Lapinvaaraan avataan joulukuussa uusi talviaktiviteettipuisto. Puistossa voi luistella, laskea pulkkamäkeä, pelata lumikenkä-frisbeegolfia tai vaikka jääkeilata. Puiston vetonaulaksi tulee kuitenkin 500 metriä pitkä metsässä kiemurteleva luistelurata.

Lapin luonto houkuttelee yhä useampia suomalaisia lomailemaan ulkomaan kaukokohteiden sijaan. Alueelle on myös asettunut lukuisia matkailualan yrittäjiä, joista yksi on Kotatieva Winter Leisure Park. Yritys tarjoaa monenlaisia talvisia ulkoilma-aktiviteetteja.

Puistossa voi vierailla päivällä tai illalla. Puolen kilometrin pituista luistelurataa pääsee kiertämään oppaan kanssa ja samalla voi ihastella revontulia. Ideana on, että luontoa koetaan perheen tai ystävien kanssa yhdessä perinteisillä tavoilla.

– Revontulet, pimeys ja hiljaisuus ovat tärkeitä elementtejä Lapin luonnossa ja niitä matkailijat tulevat täältä hakemaan, tuumaa Jari Kunnari, jonka yritys Sohova Oy on yksi Kotatievan perustajista.