Varkaat veivät 45 viinipulloa – mukana 350 000 euron harvinaisuus

Ohhoh! Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Espanjassa tutkitaan tapausta, jossa kahden varkaan mukaan päätyi yhteensä 45 pullollista viiniä. Varastettujen juomien joukossa oli satojen tuhansien eurojen arvoinen pullo harvinaista vuosikertaviiniä. Varkaus tapahtui keskiviikkona 27. lokakuuta Espanjan Caceresissa sijaitsevassa Atriossa, joka koostuu hotellista ja kahdesta Michelin-palkitusta ravintolasta.

Englantia puhuneet mies ja nainen olivat esittäytyneet henkilökunnalle hienostuneina hotellivieraina. He pyysivät hotellin vastaanottovirkailijalta ruokatarjoilua, ja työntekijän vieraillessa keittiössä mies hiipi ravintolan kellariin varastaakseen pulloja. The Guardian -lehden mukaan pariskuntana esittäytyneet henkilöt kirjautuivat ulos hotellista aamuyön tunteina laukut täynnä viinipulloja.

Varkaus paljastui henkilökunnalle vasta myöhemmin. Heidän saaliikseen päätyi muun muassa erittäin harvinainen pullollinen vuosikerran 1806 Château d’Yquem-viiniä, jonka arvo on 350 000 euroa. Atrion omistajiin lukeutuvan José Polon mukaan varastettujen viinipullojen tarkkaa yhteisarvoa ei ole toistaiseksi laskettu. Polo uskoo varkaiden työskennelleen yksityiselle viinikeräilijälle, sillä numeroituja viinejä ei olisi mahdollista myydä eteenpäin avoimilla markkinoilla.