Vantaalle suunnitellaan uutta Muumit-sisäpuistoa

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vantaa on saamassa lähivuosina oman Muumimaan. Backaksen kartanon alueelle suunnitellaan Muumit-teemaista sisäpuistoa, joka olisi auki vuoden ympäri. Vantaan kaupunginhallitus on nyt asettanut nähtäville elämyskeskuksen uuden asemakaavaehdotuksen.

Backakseen suunniteltu tapahtuma- ja elämyspuistokokonaisuus sisältäisi Muumi-sisäpuiston lisäksi luontoaiheisen sisäpuiston ja tapahtumakeskuksen. Muumi-teemaisen puiston tarkoituksena olisi houkutella paikalle niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin matkailijoita. Yritystapahtumia, konsertteja sekä tv- ja elokuvatuotantoja varten suunniteltu tapahtumakeskus vetäisi Ylen mukaan noin 2 000 henkeä.

Hankkeen taustalla on Naantalin Muumimaailmasta tunnettu Livson Group.  Mikäli lopullinen kaava hyväksytään, voisi Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljaisen mukaan elämyspuiston rakentaminen alkaa kaupungin puolesta jo ensi vuoden aikana.