Vuoden lintu -kilpailun yllätysvoittaja – lepakko valittiin ykköseksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uudessa-Seelannissa vuosittain järjestettävän Vuoden lintu -kilpailun voittajaksi on selvinnyt jokseenkin yllättävä siivekäs. Varsinaisen linnun sijaan voittajaksi kohosi pekapeka-tou-rou, eli uudenseelanninperhoslepakko.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Forest & Bird -luonnonsuojelujärjestön kilpailussa oli mukana lepakko. Sen mukanaololla haluttiin nostaa ihmisten tietoisuutta äärimmäisen uhanalaista lajia kohtaan. Uudenseelanninperhoslepakko voitti finaaliin päästyään kilpailun yleisöäänten perusteella.

– ”Kiivit” selvästi rakastavat kansallislepakkoaan. Ääni lepakolle on myös ääni saalistajien valvonnalle, asuinalueiden suojelulle ja ilmastotoimille lepakoiden ja niiden höyhenten peittämien naapureiden suojelemiseksi, kilpailun tiedottaja Laura Keown kertoi tiedotteessa.

Yhteensä uudenseelanninperhoslepakko keräsi verkossa 7 031 ääntä. Viime vuonna Uuden-Seelannin Vuoden lintu -kilpailun voitti pöllöpapukaija eli kakapo, lentokyvytön ja niin ikään äärimmäisen uhanalainen vihertävä lintulaji. Se päätyi tänä vuonna kilpailun toiselle sijalle 4 079 äänellä.