HS: Tuottaja paljasti miten ravintolat päätyvät Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki -ohjelmaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuppilat kuntoon -sarjassa ravintoloitsija Hans Välimäki kiertää ravintoloita eri puolilla Suomea, tavoitteenaan korjata niihin liittyviä ongelmia. Välimäki arvostelee ravintoloita ja niiden henkilökuntaa toisinaan kovinkin sanankääntein, eikä erimielisyyksiltä aina vältytä.

Moni dramaattisia tilanteita todistanut katsoja on saattanut pohtia, miksi ravintoloitsijat ovat ylipäätään ilmoittautuneet ohjelmaan. Kuppilat kuntoon -tuottaja Santtu Palm paljastaa Helsingin Sanomille, etteivät monet ravintoloitsijat olekaan itse hakeneet mukaan. Sen sijaan ohjelman työryhmä etsii Suomesta ravintoloita, joille Välimäen vierailusta uskotaan olevan hyötyä.

– Esituotannon aikana käymme läpi satoja ravintoloita, ja kymmeniin olemme yhteydessä ennen kuin lukitsemme ohjelmaan sopivimmat. Lähdemme hakemaan eri paikkakunnilta ravintoloita käsipoimintana, Palm paljastaa.

Palmin mukaan suurin osa tavoitelluista ravintoloista suhtautuu yhteydenottoon kohteliaasti. Monilla ravintoloitsijoilla ei kuitenkaan ole rohkeutta lähteä mukaan. Tämä saattaa johtua erityisesti sarjan alkuperäisestä Kurjat kuppilat -versiosta, jossa julkkiskokki Gordon Ramsay ei juurikaan säästellyt sanojaan tylyttäessään ravintoloiden omistajia ja henkilökuntaa.