Jokelan kirkon kellot varastettiin – toinen niistä löytyi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tuusulan Jokelassa tapahtui lokakuun lopussa jokseenkin epätavalinen rikos. Paikallisen kirkon kellotapuliin oli tunkeuduttu väkisin, ja siellä roikkuneet kellot oli varastettu. Painavia kelloja varastamassa oli todennäköisesti useampikin henkilö.

Poliisi on nyt tiedottanut löytäneensä toisen varastetuista kirkonkelloista. Kello onnistuttiin paikantamaan keskiviikkona 3. marraskuuta saadun yleisövihjeen perusteella. Se on sittemmin palautettu seurakunnalle.

– Tapauksen esitutkinta on kesken ja sitä jatketaan meillä Itä-Uudenmaan poliisissa. Tutkinnallisista syistä emme vielä tässä vaiheessa voi tarkemmin kertoa mistä kirkonkello löydettiin. Tapausta tutkitaan rikosnimikkeellä törkeä varkaus, rikoskomisario Rauno Jämsä kertoo.

Toinen varastetuista kelloista on edelleen kadoksissa. Jokelan 1970-luvulla valmistunut kirkko odottaa parhaillaan purkamista. Sen kellotapuli on kuitenkin tarkoitus jättää paikoilleen.