Partiolaiset toivat joulukalenterin Suomeen vuonna 1947 – perinne jatkunut siitä saakka

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Partiolaisten merkittävin varainhankintakampanja, adventtikalenterimyynti, on käynnistynyt. Partiolaisten adventtikalenteri on hyväntekeväisyystuote. Valtaosa tuotosta menee suoraan partion paikallisyhdistyksille eli lippukunnille, jotka käyttävät niitä esimerkiksi retkien ja leirien järjestämiseen, kämppien kunnostamiseen tai varustehankintoihin.

Partiolaiset toivat kalenteriperinteen Suomeen vuonna 1947. Siitä lähtien partiolaisten adventtikalenteri on kuulunut lukuisten suomalaisten joulunodotukseen. Kalentereita myydään vuosittain noin 300.000 kappaletta. Nykyään kalenteri on mahdollista ostaa myös verkkokaupasta.

Kalenterikuvan ovat piirtäneet vuosien varrella monet tunnetut, aikansa suositut kuvittajat. Tämän vuoden kalenterikuvan on tehnyt palkittu lastenkirjakuvittaja Christel Rönns, joka tunnetaan muun muassa Risto Räppääjä -kirjojen kuvituksista. Vaikka kalenterin perinteisestä tyylistä halutaan pitää kiinni, rinnalle on syntynyt myös jotain uutta. Toista kertaa kalenterikuvaan voi eläytyä myös kuuntelemalla kuvaan liittyvää joulutarinaa, josta ilmestyy uusi osa joka adventtisunnuntai. Joulutarinan on kirjoittanut Anna Tommola.Partiolaisten adventtikalenteri on täysin kierrätettävä ja sille on myös myönnetty kotimaisuudesta kertova Avainlippu-merkki.