Korona vaikuttaa ulkomaiden postilähetyksiin – muista joulupostia lähettäessäsi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Postiliikenne vilkastuu joulun alla niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Koronatilanne aiheuttaa edelleen viivästyksiä postiliikenteeseen ulkomailla, minkä vuoksi joulutervehdykset onkin syytä lähettää Suomen ulkopuolelle hyvissä ajoin.

Postin mukaan kuljetukset toimivat suurimpaan osaan maailmaa normaalisti. Tällä hetkellä kuljetusyhteydet ovat edelleen poikki 20 maahan. Lähetyksiin voi edelleen kohdistua viiveitä poikkeusreittien ja rajallisen kuljetuskapasiteetin vuoksi, ja lentoaikataulut voivat muuttua nopeasti.

Viiveitä saattaa syntyä myös lähetysten pysähtyessä odottamaan jatkokuljetusta. Postin mukaan pandemiatilanteen vaihtelu eri maissa on hyvä ottaa huomioon, sillä esimerkiksi jakeluita tehdään monissa maissa harvemmin kuin normaalisti.

Posi ei Force majeure -tilanteeseen vedoten ota vastaan lähetyksiä maihin, joihin ei tällä hetkellä ole kuljetusyhteyksiä. Lista kyseisistä maista ja lisätietoa koronan vaikutuksista ulkomaiden lähetyksiin löytyy Postin sivuilta.