SpaceX-aluksen vessa on edelleen rikki – miehistö joutuu käyttämään vaippoja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kansainväliseen avaruusasemaan telakoituna olevan SpaceX Crew Dragon Endeavor -aluksen vessan paljastettiin taannoin olevan epäkunnossa. Ongelmaa ei ole pystytty korjaamaan, joten aluksen henkilöstön täytyi paluumatkallaan turvautua yllättävään ratkaisuun.

Crew Dragon -aluksella kiertoradalle matkustaneet neljä astronauttia ovat työskennelleet Kansainvälisellä avaruusasemalla huhtikuusta alkaen. He palasivat takaisin maan pinnalle tiistaina. Epäkuntoisen vessan vuoksi heidän täytyi turvautua noin 20 tuntia kestäneen matkan aikana vaippoihin, eli avaruushallinto NASAn termein imukykyisiin alusvaatteisiin.

– Avaruusmatkat ovat täynnä pieniä haasteita. Tämä on vain yksi niistä, joita kohtaamme ja ratkomme tehtävämme aikana. Emme ole asiasta järin huolissamme, NASAn astronautti Megan McArthur kuvaili The Guardian -lehden mukaan lehdistötilaisuudessa kiertoradalta käsin.