Koronapassi uudelleen käyttöön Tanskassa – tartunnat kolminkertaistuneet

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tanskassa 85,9 prosenttia yli 12-vuotiaista kansalaisista on saanut täyden rokoteannoksen. Maan koronvirustartuntojen määrä on kolminkertaistunut muutaman viikon aikana. Tartuntatilanne on nyt huonompi kuin vuosi sitten.

Maan pääministeri Mette Frederiksen on sanonut, että maassa otetaan koronapassi uudestaan käyttöön. Sen käytöstä luovuttiin jo syyskuussa, eikä koronavirusta enää luokiteltu yhteiskuntaa uhkaavaksi taudiksi. Viiden päivän ajan päivittäisiä tartuntoja on todettu yli 2.000.

Virus näyttää leviävän nyt aiempaa ärhäkämmin suuresta rokotekattavuudesta huolimatta. Frederiksen syyttää viruksen leviämisestä yksioikoisesti ja ainoastaan rokottamattomia ihmisiä, eli hänen näkökulmansa mukaan vastuu taudin leviämisestä on pelkästään pienellä prosentilla väestöä. Osa alan asiantuntijoita on kritisoinut Tanskan hallituksen toimia, koska koronapassin uudelleen käyttöön ottamisesta huolimatta pitkän tähtäimen suunnitelma puuttuu tyystin.

– Tilanteemme on huonompi kuin viime vuonna tähän aikaan, pääministeri sanoi lehdistölle Politiken-lehden mukaan.