Alec Baldwinin vahinkolaukauksesta haaste – valoteknikko sai ruutia kasvoilleen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltalaisen Rust-elokuvan kuvauksissa tapahtui kohtalokas virhe, kun Hollywood-tähti Alec Baldwin ampui vahingossa 42-vuotiaan kuvaajan Halyna Hutchinsin kuoliaaksi. Aseessa piti olla paukkupatruuna. Nyt kuvauksissa valoteknikkona toiminut Serge Svetnoy on haastanut Baldwinin oikeuteen. Myös kuvauksissa asemestarina työskennellyt Hannah Gutierrez-Reed on saanut oman haasteensa.

– Lyhyesti todettuna, ei ole mitään syytä oikean patruunan olemiselle aseessa tai ylipäänsä missään Rustin kuvauspaikalla, Los Angelesin oikeuteen jätetyssä asiakirjassa todetaan NPR:n mukaan.

Svetnoy oli kuvauksissa mukana ja seisoi paikassa, jossa luoti lensi hänen ohitseen. Hänen kasvoilleen lensi ruutia. Hannah Gutierrez-Reed on aiemmin tiedottanut, että epäilee jonkun sabotoineen patruunoita. Tästä ei kuitenkaan ole näyttöä.