Sää kylmenee jälleen viikonlopuksi – osassa maata varoitettiin jo huonosta ajokelistä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sää on jälleen muuttumassa talvisempaan suuntaan Suomessa. Osassa maata on annettu varoitus huonoist ajokeleistä, ja ilmojen on ennustettu kylmenevän viikonlopun aikana.

Ilmatieteen laitoksen mukaan ajokeli on mahdollisesti vaarallinen Satakunnassa, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa, Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla. Ajokeliä on heikentänyt vesi- ja lumisateiden ja pakkasasen yhdistelmä.

Forecan mukaan lappiin alkaa perjantaina virrata pohjoisesta kylmää ilmaa. Viikonlopun aikana sää kylmenee vähitellen. Lauantaina lämpötila on etelässä muutaman asteen plussan puolella, Suomen keskiosassa nollan lähellä ja pohjoisessa viiden pakkasasteen tuntumassa.

Sunnuntaina jäämereltä virtaa koko Suomeen kylmää ja kuivaa ilmaa, minkä vuoksi sää selkenee ja kylmenee. Etelässä lämpötila on lähellä nollaa, maan keskiosassa ja Oulun paikkeilla 0-5 pakkasastetta ja Lapissa 5-15 pakkasastetta. Forecan meteorologi Kristian Roine varoittaa sunnuntain ja maanantain välisen yön olevan hyvin kylmä, sillä tuolloin pakkasta voi olla etelässäkin 5-10 astetta.