Korkean rokotekattavuuden Tanskassa luovuttiin rajoituksista – tartuntamäärät räjähtivät käsiin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Tanskan rokotekattavuus on Euroopan kärkeä ja täysi-ikäisistä tanskalaisista on rokotettu 88,1 prosenttia väestöstä. Maa luopui kaikista koronaviruksen rajoitustoimista 10. syyskuuta ja virus luokiteltiin tavalliseksi infektioksi yhteiskuntaan kriittisesti vaikuttavan tartuntataudin sijaan.

Tanskan päättäjät ovat nyt kokoontuneet pohtimaan tulevaa, koska maassa on kirjattu keskiviikkona 1.871 koronavirustartuntaa. Sairaalassa on 200 ihmistä ja tehohoidon piirissä yhteensä 23 potilasta. Viisi uutta viruksen aiheuttamaa kuolemaa on rekisteröity ja menehtyneiden lukumäärä on nyt yhteensä 2.708. Tiedossa ei ole tarkkoja lukuja, kuinka moni sairastuneista tai menehtyneistä on rokottamattomia.

– Tartuntamäärät ovat nousseet, kuten olemme odottaneet. Määrien kasvu on ollut jyrkempää ja tapahtunut nopeammin kuin olimme ennakoineet, Tanskan terveysministeri Magnus Heunicke kertoi Politiken-lehdelle.