Myytinmurtajat-tähti Jamie Hyneman työelämäprofessoriksi Suomeen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Television suositusta Myytinmurtajat-ohjelmasta maailmanlaajuiseksi tunnetuksi tullut keksijä Jamie Hyneman on nimitetty Lappeenrannan LUT-yliopiston työelämäprofessoriksi 15. marraskuuta alkaen viiden vuoden määräajaksi. Yliopiston mukaan Hyneman aikoo olla vahvasti mukana käytännön kehittämisprojekteissa ja tutkimusyhteistyössä.

– Nimitys on minulle suuri kunnia. On mukavaa, että voin käyttää teknologia- ja liiketoimintakokemustani LUTin hyväksi. Odotan jo innolla tulevia projekteja ja haasteita, Jamie Hyneman kommentoi nimitystään LUT-verkkosivuilla.

Hyneman on toiminut LUT-yliopiston kunniatohtorina vuodesta 2017 lähtien. Hänen mukaansa on nimetty Lappeenrannan kampuksella sijaitseva J. Hyneman Center, jossa opiskelijat voivat tuottaa uusia ideoita ja ratkaisuja ongelmiin sekä rakentaa ja testata prototyyppejä. Verstas on avoinna kaikille LUT-konsernin opiskelijoille ja työntekijöille. Asuu perheineen San Franciscon lahdella Kaliforniassa, Yhdysvalloissa.

Hyneman on osallistunut aktiivisesti JHC-pajan toimintaan sen perustamisesta lähtien. Hän on muun muassa ollut mukana valitsemassa pajassa käytettävää teknologiaa, ohjannut opiskelijoiden projekteja sekä osallistunut esimerkiksi sähköisen ratakilpamoottoripyörän ja uusia opetusmahdollisuuksia luovan Telepresence-laitteen suunnitteluun yhdessä LUTin opiskelijoiden kanssa.

– Työelämäprofessorina aion kannustaa opiskelijoita innovatiivisuuteen ja tukea uusien innovaatioiden syntymistä JHC:ssä. Toivottavasti pääsen osallistumaan laajemminkin yliopiston toimintaan. Esimerkiksi ympäristöasiat ja erilaiset liikkumiseen tarkoitetut laitteet ovat erityisen lähellä sydäntäni. Olen todella ilahtunut siitä, että minulla ja LUTilla on paljon yhteisiä kiinnostuksenkohteita, Hyneman toteaa.