Ekologinen idealista joululahjahankintoihin – osta myös kirpparilta tai valmista itse

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Mielikuvituksettomat lahjat masentavat. Ihmiskunta kärsii yltäkylläisyydestä ja tavarapaljoudesta. Kaiken voi hankkia vaikka velaksi, eikä osaa edes tarvitse. Olemme Starassa vinkanneet jo monena vuonna, että joululahjat voi hankkia myös aineettomasti, kirpputorilta tai tehdä itse käsityönä.

Jos haluaa ostaa uusia hankintoja pukinkonttiin, kannattaa suosia paikallisia yrittäjiä ja oman kylän kivijalkaliikkeitä. Kotikaupunkiin käytetty euro tulee moninkertaisesti takaisin paikkakunnalle. Nettikaupassa käyminen on helppoa, mutta tänä vuonna voi oikeasti nähdä vaivaa lahjojen eteen muutamaa klikkausta enemmän. Anna lahja, jolla on merkitys.

Kirpputoreilta voi etsiä pukinkonttiin kahvi- ja teepannuja, villatakkeja, astioita, maljakoita, kynttiläkippoja, koristeita, suomalaista designia tai vaikkapa valaisimia. Jos itsellä riittää taitoa, voi lahjansaajalle virkata lämpötyynyn, torkkupeiton, maton tai patalaput. Näppärämpi nikkaroi kukkapöydän, naulakon tai kasvatuslavat. Leivo pipareita, joululimppua tai valmista itse glögiä viime kesänä poimituista marjoista. Anna viinimarjahyytelöä tai hirvenlihaa.