Äänekosken kaupungin työntekijöille 400 euron koronabonus

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Äänekosken kaupunki palkitsee koko henkilöstönsä 400 euron ePassi-edulla ensi vuonna 2022. Bonus ojennetaan koronapandemian aiheuttaman ylimääräisen työn ja vaivannäön vuoksi. Henkilöstön jaksaminen on ollut tiukilla ja työkuorma on lisääntynyt esimerkiksi sijaispulan ja karanteenien vuoksi.

– Palkitseminen osoitetaan tasapuolisesti koko henkilöstölle. Ammattitaitoiset ja osaavat työntekijämme ovat esimerkillisesti pystyneet joustamaan ja mukautumaan muuttuvien tilanteiden mukaan, kaupunginjohtaja Matti Tuononen kiittää.

Äänekosken kaupungin JUKOn pääluottamusmies Mirja Hallikainen kiittää edusta ja muistuttaa, että toki korona onkin kohdellut kaupungin työntekijöitä eri tavoin: ensimmäisenä koronkeväänä osa työntekijöistä joutui väliaikaisesti kokonaan uusiin työtehtäviin, jotkut ovat etäopettaneet ja tiedottamisen tarve on kasvanut kaikilla toimialoilla – sote-puolen ammattilaisten kohtaamista haasteista nyt puhumattakaan.

Äänekosken kaupungilla on noin 1.300 työntekijää ja henkilöstön työpanosta arvostetaan myös erilaisin eduin. Tavallisesti Äänekosken kaupungin työntekijät saavat ePassi-rahaa 150 euroa vuodessa, eli koronapalkitsemisessa on kyse merkittävästä nostosta. Äänekosken kaupungin henkilöstöllä on lisäksi tällä hetkellä työkenkäetu ja yksiköille on varattu jouluruokailu- ja tyhy-rahaa.