Sami Kuroselle oma punaviinimerkki: ”Tämä on ollut pitkä prosessi”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Keskiviikkona alkava Temptation Island Suomi -ohjelma tullee jälleen esittelemään miten osallistujat kaatavat itselleen viiniä niin sanotusti tempparikaatoja, eli piri pintaan. Ohjelman isäntä Sami Kuronen saa samaan aikaan oman viinimerkkinsä, kun hänen nimeään kantava punaviini Kuronen Red esitellään.

Kurosen punaviini on sekoitus Syrah ja Pinotage rypäleitä ja se tulee Etelä-Afrikasta Coastal Regionin alueelta. Tuotteen vuosikerta on 2020 ja viini on vegaaninen. Sami Kuroselle ruoanlaitto on lähellä sydäntä, ja hän on tehnyt urallaan myös kaksi keittokirjaa.

− Kun minulle viime keväänä ehdotettiin tätä projektia, lähdin mukaan varovaisen innoissani. Silloin ei ollut vielä varmuutta siitä, tuleeko lopullinen tuote koskaan Alkon hyllyille. Kun kesällä saimme tiedon, että olimme valikoituneet suuresta hakijajoukosta voittajaksi, olisin halunnut kertoa asiasta jo kaikille. Tämä on ollut pitkä prosessi, jota olemme työstäneet keväästä asti, Sami Kuronen kertoo.

Kurosen viinin tuottajaksi valikoitui Leeuwenkuil. Perheomisteisen tilan juuret ulottuvat aina vuoteen 1693. Ohjenuora ”Me emme peri maata isiltämme, vaan lainaamme sitä lapsiltamme” kertoo tilan kestävistä arvoista. Viinitarhoja ja maaperää kohdellaan niin, että ne kukoistavat myös seuraaville sukupolville. Tällä tietoa Kuronen Red tulee myyntiin vain Suomessa, joten ulkomaisista verkkokaupoista sitä ei ole tilatttavissa etämyyntinä Suomeen.