Baltic Queen -risteilyaluksessa ilmeni vika – joutui palaamaan takaisin satamaan

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Varustamo Tallink Siljan Baltic Queen -risteilyaluksen matka keskytyi maanantai-iltana. Tallinnasta Tukholmaan matkalla ollut alus jouduttiin ohjaamaan takaisin lähtöpaikkaan teknisen ongelman vuoksi.

Baltic Queen lähti Tallinnasta maanantai-iltana kuuden aikoihin, ja kääntyi takaisin muutamaa tuntia myöhemmin. Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd kommentoi Ilta-Sanomille syyn olleen laivan toisen puolen päämoottoreiden kontrollijärjestelmissä ilmenneessä viassa. Kapeassa saaristossa liikkuminen olisi voinut olla haastavaa pelkillä laivan toisen puolen moottoreilla.

Noin 500 matkustajaa kuljettaneen risteilyaluksen kapteeni oli päättänyt kääntyä takaisin Tallinnaan varotoimenpiteenä. Laivan korjaustyöt hoituvat helpommin kotisatamassa kuin Tukholmassa. Laivan matkustajille pyritään järjestämään korvaavia reittejä Tukholmaan.