Nuorten bänditoiminta kannattaa – Turku Rock Academy täyttää kymmenen vuotta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Turun kaupungin nuorten palveluissa kehitetty bänditoiminnan työmuoto Rock Academy -toiminta täyttää tänä syksynä kymmenen vuotta. Rock Academy Finland -brändin alla vastaavaa musiikkinuorisotyötä tehdään Rovaniemellä, Kemissä, Raahessa, Kuopiossa, Kouvolassa ja Jyväskylässä.

– Bänditoiminnan kehittämisestä on tultu varsin pitkä matka ja tällä hetkellä tuntuu, että musiikillisen monipuolisuuden turvaaminen on aina vain tärkeämpää – bändit eivät maasta katoa, vaikka mediatilaa ei ehkä irtoa entiseen tapaan. Bänditoiminta on erittäin hieno sosiaalisen kanssakäymisen muoto ja vahvistaa nuorten yhteisöllisyyttä ja taitoja monin tavoin, toiminnanjohtaja Tomi Arvas sanoo.

– Musiikin rinnalla nuorten kasvun tukeminen on noussut kasvavaan rooliin, varsinkin koronan aikana. Musiikki on se iso sateenvarjo, jonka alla ratkotaan sitten niitä elämän muita tilanteita, kertoo vastaava tuottaja Mark Bértenyi.