Palkat nousivat eniten Tampereella – Helsinki ei päässyt kolmen kärkeen

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Palkkatulot ovat kasvaneet tammi-lokakuussa suurista kaupungeista eniten Tampereella vuoden 2020 vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Palkkatulojen yhteissumma on ollut tammi-lokakuussa kasvussa kaikissa kuudessa Suomen suurimmassa kaupungissa.

Palkkatietojen kasvu selviää Verohallinnon tilastosta, jonka avulla voi seurata tulorekisteriin ilmoitettuja ansiotuloja kuntakohtaisesti. Tamperelaisille maksettujen palkkatulojen määrä kasvoi alkuvuonna seitsemän prosenttia. Oulussa kasvua on ollut viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna 6,3 prosenttia.

Kolmanneksi eniten palkat nousivat Espoossa 5,9 prosenttia. Helsingissä kasvua oli 5,5 prosenttia. Palkat nousivat Turussa 5,4 ja Vantaalla 4,3 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Koko maan osalta tammi-lokakuun palkkasumma kasvoi 5,1 prosenttia. Vuosikasvu on alkanut huhtikuussa. Kasvua selittää erityisesti koronasta johtuvien sulkutoimien alkaminen vertailuvuoden 2020 keväällä ja niiden asteittainen hellittäminen tänä vuonna.