Piparinleivonnan SM-tittelistä kilpaillaan lauantaina – finaalissa uskomattomia rakennelmia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomen parhaat piparileipurit kisaavat jännittävässä finaalissa lauantaina 27. marraskuuta. Osallistujat leipovat yhtä aikaa muun muassa Vantaalla, Joensuussa, Oulussa ja Kuusamossa. Kilpailu järjestetään virtuaalisesti. Virtuaalisesti järjestettävässä finaalissa kisaajat leipovat kotikeittiöissään, ja tuomaristo seuraa heidän työskentelyään etäyhteyksin.

Kilpailijoilla on kaksi tuntia aikaa tehdä upea ja kekseliäs pipariluomus ja häikäistä leivontataidoillaan. Raaka-aineena on Myllyn Parhaan valmistama Laktoositon Piparitaikina, joka on virallinen kisataikina. SM-kilpailun finaaliin valittiin yleisöäänten ja Myllyn Parhaan raadin äänten perusteella yhteensä kymmenen kilpailijaa eri puolilta Suomea. Kaiken kaikkiaan kilpailutöitä lähetettiin Myllyn Parhaan verkkosivuille yli sata.

Yleisöääniä annettiin yhteensä lähes 9000. Suomen taitavimmat piparileipurit kisaavat paremmuudestaan sekä nuorten (15–20-v.) että aikuisten sarjoissa, joista kummastakin valitaan voittaja. Koska molempien sarjojen voittajat saavat kunnian käyttää luovuuttaan ja kehitellä vuoden ajan inspiroivia sisältöjä #Someleipureina Myllyn Parhaan sosiaalisen median kanaviin.