Talven pakkasennätys rikki Utsjoella – yöllä 29 asteen paukkupakkanen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen kuluvan talven pakkasennätys on mennyt rikki Utsjoella. Lämpötila laski kylmimmillään lähes 30 pakkasasteen tuntumaan. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle. Kevojärven Ilmatieteen laitoksen mittauspisteellä mitattiin maanantain ja tiistain välisenä yönä 29 asteen paukkupakkanen.

Yö oli kylmä myös muualla Lapissa. Esimerkiksi Enontekiöllä mitattiin yön aikana 26 pakkasastetta, Kittilässä, Sodankylässä ja Sallassa yli 25. Hyisiltä keleiltä ei säästytty Etelä-Lapissakaan. Myös Rovaniemellä mitattiin kylmimmillään miltei 20 pakkasastetta.

Tämän hetken ennusteiden mukaan pakkanen lauhtuu koko maassa tiistain aikana, mutta kelien on ennustettu muuttuvan kylmemmiksi jälleen loppuviikkoa kohti.