Yle: Turun Tuomiokirkon joulukuusi saapuu Säkylästä – korkeutta 23 metriä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen suurimmilla kaupungeilla on jälleen meneillään jouluisa kilpavarustelu. Turun Tuomiokirkon eteen saapuu pian perinteisesti näyttävä joulukuusi. Se on tänä vuonna peräsin Säkylästä. Ylen mukaan Kuntec sai muutamia tarjouksia joulukuusista, mutta Säkylää hähempää mitat täyttävää kuusta ei löydetty.

Omakotitalon pihalla kasvava kuusi on 23 metriä korkea. Joulukuusen lahjoittava Jarkko Karjalainen pitää lahjoittamista kunnia-asiana. Joulukuusi kuljetetaan Tuomiokirkolle 24. marraskuuta, ja sen arvioitu saapumisaika on kello 14. Kuusen valot sytytetään lauantaina.

Turun Tuomikirkontorille on pystytetty 20-25 metriä korkea joulukuusi jo 1900-luvun alusta saakka. Joulukuusi pystytetään perinteisesti myös muun muassa Tampereelle, jossa nähdään tänä vuonna varsinaisen kuusen sijaan joulupihta.