Kim Kardashian ryöstön oikeudenkäynti alkaa – 12 ihmistä syytetyn penkillä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Realityjulkkis Kim Kardashian ryöstettiin vuonna 2016 aseella uhaten Pariisissa. Ryöstäjät saivat useiden miljoonien arvoisen saaliin, ja he telkesivät julkkistähden vessaan. Interpolin lähteen mukaan Kim Kardashianin ryöstäjillä on ollut suhteita radikaaleihin terroristijärjestöihin.

Ranskan poliisi paljasti aiemmin yhteensä 17 henkilöä, joilla on kytköksiä Kim Kardashianin ryöstöön. Osalla heistä on yhteyksiä myös ääri-islamisteihin. Nyt tapauksesta käynnistyy oikeudenkäynti Yhdysvalloissa. E! Newsin mukaan tiedossa ei ole ryöstöstä ja kidnappauksesta syytettyjen nimiä.

Kim Kardashianilta ryöstetyt jalokivet on pilkottu pienempiin osiin tunnistamisen vaikeuttamiseksi. Lisäksi niiden avulla on pesty rahaa. Väkivaltaiset organisaatiot käyttävät yleisesti pimeillä markkinoilla olevia jalokiviä toimintansa rahoittamiseen.