Linnan juhlat peruttiin kokonaan – sama kutsu kelpaa ensi vuonna

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on ilmoittanut, että Suomessa ei järjestetä itsenäisyyspäivän vastaanottoa. Syynä on maan heikentynyt koronavirustilanne.

– Rajoitukset ovat tiukentuneet viime viikosta ja on ennakoitavissa, että ne tiukentuvat edelleen.

Tasavallan presidentti kertoo, että laki jättää aukon, joka estää vaatimasta ja tarkastamasta koronapassia julkisyhteisön virallisissa tilaisuuksissa, jollainen itsenäisyyspäivän vastaanotto on. Tänä vuonna itsenäisyyspäivän vastaanotolle kutsutut tulevat saamaan kutsun myös 6. joulukuuta 2022 Presidentinlinnassa järjestettävälle juhlavastaanotolle.

– Toivotan kaikille omassa työssään koronapandemiaa vastaan toimiville voimia ja peräänkuulutan yhteistä velvollisuuttamme huolehtia rokotusten ottamisesta ja vastuullisesta toiminnasta kaikissa arkielämän eri tilanteissa.