200 paloasemalla lauantaina avoimet ovet Päivä Paloasemalla -teemapäivässä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Perinteistä Päivä Paloasemalla -tapahtumaa vietetään lauantaina 27. marraskuuta noin 200 paloasemalla eri puolilla Suomea. Tapahtuma on osa Paloturvallisuusviikkoa. Koko perheen iloisissa tapahtumissa viihdytään ja opitaan elämyksellisesti paloturvallisuustaitoja jo neljättätoista kertaa. Tapahtumapaikat löytyvät netistä osoitteesta paloturvallisuusviikko.fi.

– Paloturvallisuuteen päästään paloasemilla tutustumaan ihan kädestä pitäen. Niin aikuiset kuin lapsetkin voiva harjoitella paloturvallisuustaitoja käytännössä ja kartuttaa paloturvallisuustietojaan, kertoo kampanjakoordinaattori Marjo Rinne Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä.

Korona-aikana järjestettävässä tapahtumassa korostuu terveysturvallisuus. Tilanteen vuoksi kaikki halukkaat paloasemat eivät voi avata oviaan yleisölle. Virtuaalipaloasema tarjoaa kaikille mahdollisuuden kokea Päivä Paloasemalla virtuaalisesti omalta kotisohvaltaan. Virtuaalipaloasemalle pääsee samasta yllä olevasta linkistä. Virtuaalisella paloasemalla vieraili vuosi sitten 123 000 henkilöä. Tuolloin paloasemat eivät voineet koronatilanteen takia järjestää yleisötapahtumia. Tänä vuonna Paloturvallisuusviikon teemana on läheisten, ja erityisesti ikäihmisten, paloturvallisuudesta välittäminen.

Paloturvallisuusviikkoa koordinoi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö. Yhteistyössä ovat mukana Pelastuslaitokset, Pelastusliitot, sisäministeriö, EHYT ry, Kirkkohallituksen Diakonian ja sielunhoito, Suomen Kiinteistöliitto, Suomen Omakotiliitto, Suomen Palopäällystöliitto, Nuohousalan Keskusliitto, Vanhustyön keskusliitto sekä Valli ry. Paloturvallisuusviikon rahoittaa Palosuojelurahasto.