Black Friday muistuttaa kestävämmästä kuluttamisesta – tässä parhaat vinkit

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Black Weekin aikaan moni meistä miettii, sen sijaan että juoksisi jokaisen tarjouksen perässä, miten voisin valita ympäristön kannalta kestävämmän tavan kuluttaa. Matsmart on kerännyt joukon kestäviä kulutusvinkkejä, joiden avulla voit helposti elää arkeasi entistäkin ympäristöystävällisemmin.

Käytä ylijäämätuotteet: katso, haista ja maista ruokatuotteet ennen kuin olisit heittämässä niitä pois. Parasta ennen voi olla pitkän aikaa parasta edelleen. Tiesitkö esimerkiksi, että ruskeat banaanit kelpaavat mitä parhaiten smoothieen? Tai ylijäämävihanneksia voi helposti säilöä? Hyödyntämällä jo olemassa olevia ruokia, syntyy vähemmän hävikkiä, säästyy rahaa ja ympäristö kiittää.

Heitetään hyvästit kertakäyttötaloudelle paikkaamalla ja korjaamalla vanhoja hyviä tavaroita. Ryhdy ympäristösankariksi, joka korjaa reiän talvitakissa, selvittää tapoja säilöä ruokaa ja aloittaa ruokasoodalla pesemisen tavallisen pesuaineen sijaan. Käy paikallisella kirpputorilla tai osta käytettyjen tuotteiden verkkokaupoista.

Olemalla siis kiinnostuneita uusista kiertotalouden tuomista mahdollisuuksista voit tulla mestariksi vanhan kierrättämisessä ja korjaamisessa, jolloin kestävästä kuluttamisesta jää itsellekin hyvä olo. Rikasta arkeasi tiedostavalla kuluttamisella ja tarjoile lähimmäisellesi vaikkapa ympäristöystävällinen illallinen, josta kaikille jää hyvä jälkimaku. Hyödyntämällä kestävän kuluttamisen vinkit – ja jakamalla niitä kavereille – voit pienilläkin teoilla saada aikaan merkittävää vaikutusta parempaan tulevaisuuteen.