Jokelan yläasteen oppilaiden Snapchat-ketjussa koulu-uhkaus

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Jokelan yläasteen oppilaiden Snapchat-ketjussa on esiintynyt eilen torstaina 25. marraskuuta viesti, joka on tulkittu koulu-uhkaukseksi. Poliisi on eilisen päivän tutkinnassaan selvittänyt tilannetta koululla. Uhkaaja ei ole koulun oppilas ja hänen henkilöllisyytensä on poliisin tiedossa.

– Tutkinnan ja kuulustelun perusteella poliisi arvioi, että uhkatilanne on ohi, eikä aihetta huoleen enää ole. Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa.

Viesti saapui 13:15–14:30 alkavan oppitunnin aikana. Koululla olleet poliisit ovat poistuneet, ja koulutyötä jatkettiin normaalin päivärytmin mukaisesti. Tänään perjantaina koulupäivä toteutuu normaalisti. Koulun opiskeluhuollon tuki on käytettävissä ja toivomme, että aikuisten puoleen käännytään matalalla kynnyksellä.