Suomalainen kondiittorimestari kansainvälisen kilpailun finaaliin – World Chocolate Masters järjestetään ensi vuonna

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Fazerin kondiittorimestari Eero Paulamäki valittiin torstaina Pohjoismaiden ja Baltian maiden edustajaksi kansainvälisen World Chocolate Masters-kilpailun finaaliin. Finaali järjestetään lokakuussa 2022 Pariisissa. Paulamäki on ensimmäinen suomalainen finalisti kilpailun historiassa.

World Chocolate Masters on maailman johtava suklaa-alan kilpailu, jossa mitataan paitsi suklaankäsittelyn teknisiä taitoja, myös luovuutta ja kykyä yhdistää nykytrendejä perinteisiin käsityötaitoihin. Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2005. Kilpailun teemana on Tomorrow, huominen, ja finaalissa eniten pisteitä saanut kilpailija saa itselleen World Chocolate Master -arvonimen.

– Finaaliin pääsy on ollut pitkäaikainen unelmani ja olen ylpeä, että saan itseni lisäksi edustaa myös koko Fazeria. Omien kilpailutöideni teemana on ”Valitse huominen”. Se on aktiivinen muoto kaikille kilpailijoille annetusta yhteisestä teemasta ja inspiroi meitä tekemään konkreettisia tekoja huomisen eteen, Eero Paulamäki kertoo.