Valtioneuvosto ei toteuta terveysviranomaisten suosituksia – koronapassia ei tarvita ruokaravintoloissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Matkailu- ja ravintola-alan elinkeino- ja työmarkkinajärjestö MaRa ry on jyrännyt Suomen hallituksen esityksen, jonka perusteella jatkettaisiin matkustus-, ravintola- ja asiakastilarajoituksia sekä koronapassin käyttöä 30.6.2022 asti. Järjestön mukaan ruokaravintoloita koskevat rajoitukset tulee poistaa ja niitä käsitellä samalla tavalla kuin muita vähäisen riskin tiloja.

– THL on luokitellut ruokaravintolat samaan vähäisen riskin kategoriaan kuin elintarvikeliikkeet, erikoiskaupat, parturit ja kampaamot. Siitä huolimatta valtioneuvosto rajoittaa ruokaravintoloiden toimintaa. Se ei ole tartuntatautilain mukaista, MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi sanoo.

MaRa ehdottaa, että passia voisi käyttää vapaaehtoisesti silloin, jos liiketoimintaan ei kohdistu rajoituksia. Lapin mukaan passin jatkuvasta käytöstä aiheutuisi vaikeuksia muun muassa hotellien ravintoloille ja monitoimiravintoloille, jotka toimivat eri tarkoituksessa päivän eri aikoina. Esimerkiksi Yhdysvallat, Kiina ja Japani eivät ole liittyneet EU:n koronatodistusjärjestelmään, eivätkä he pääsisi hotellin aamiaiselle, koska heidän koronatodistuksensa ei ole EU:n hyväksymä.