HS: Nainen heitti kilojen painoisen paperikassin kerrostalosta – tuomittiin vaaran aiheuttamisesta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Espoolainen 30-vuotias nainen on tuomittu vaaran aiheuttamisesta. Hän oli tuomion mukaan heittänyt 5-10 kilon painoisen paperikassin kerrostalon seitsemännen kerroksen parvekkeelta. Se oli pudonnut alapuolella kävelleen miehen viereen. Syyte oli Helsingin Sanomien mukaan aiemmin hylätty Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden toimesta näytön puutteen vuoksi.

Asiaa kuitenkin käsiteltiin lopulta Helsingin hovioikeudessa saakka. Todistajina kuultiin silminnäkijää, paikalle tullutta poliisia ja alakerran naapuria. Nainen kiisti paperikassin heittämisen. Hän ei ollut tapahtumapäivänä avannut ovea poliisille, jotka saapuivat lopulta hänen asuntoonsa yleisavaimella. Naisen parvekkeelta löydettiin samanlaisia paperikasseja täynnä paperiroskaa.

Nainen oli saanut aiemmin ehdollisen vankeusrangaistuksen muun muassa huumausaineen käyttörikoksesta ja rattijuopumuksista. Hovioikeus määräsi hänelle yhteisrangaistukseksi yhteensä viisi kuukautta ehdollista vankeutta.