Alaikäisten rikokset kuumentavat tunteita Ylöjärvellä – taloihin heitelty kananmunia ja kiviä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pirkanmaan Ylöjärvellä on vajaan kolmen kuukauden aikana kirjattu 13 rikosilmoitusta vahingontekorikoksista. Teoista epäillään alueella asuvia alaikäisiä poikia. Osa tapauksista täyttää myös muiden rikosten tunnusmerkistöjä. Poliisin mukaan Asuntilan, Metsäkylä ja Soppeenmäen alueella asuntoja ja autoja on sotkettu kananmunia heittelemällä.

Alaikäiset tekijät ovat myös soitelleet asuntojen ovikelloja ja rikkoneet asuinrakennusten ikkunoita kiviä heittämällä. Lisäksi useat alueen asukkaat ovat ilmoittaneet, että heitä on ammuttu muovikuula-aseilla. Vakavia henkilövahinkoja ei ole tullut viranomaisten tietoon.

Poliisi on tavoittanut muutamia tekohetkellä alle 15-vuotiaita henkilöitä. Heistä on tehty lastensuojeluilmoitus, ja asian selvittelyä jatkaa osaltaan sosiaaliviranomainen. Poliisin mukaan vahingonkorvausvastuun syntymiselle ole Suomessa ikärajaa. Viranomaiset myös muistuttavat vanhempia, että ampuma-asetta erehdyttävästi muistuttavien muovikuula-aseiden hallussapito yleisellä paikalla on kielletty järjestyslaissa.