Kirja palautettiin kirjastoon yli 110 vuotta myöhässä – palautuspäivä oli 3.6.1910

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kirjaston kirjojen palauttaminen laina-ajan jo umpeuduttua on melko yleinen moka. Kirjojen palauttaminen kuitenkin viivästyy harvemmin aivan yhtä paljon, kuin taannoin Yhdysvaltojen Idahossa. Kirja palautettiin yli 100 vuotta myöhässä.

Boisen kirjastoon lähetettiin taannoin Kate Wigginin The New Chronicles of Rebecca -kirjan vuonna 1907 ilmestynyt painos. Kirjasta ei Idaho News 6 -uutissivuston mukaan löydetty merkintöjä kirjaston katalogista. Kävi ilmi, että se olisi pitänyt palauttaa jo 8. marraskuuta 1911 eli 110 vuotta sitten.

Tiedossa ei ole, missä kirja oli ollut kaikki nämä vuodet. Sen kuvaillaan kuitenkin säilyneen erittäin hyväkuntoisena. Kirjasta olisi ehtinyt kertyä sakkoja jo yli 700 euron edestä, mutta Boisen kirjasto luopui myöhästymismaksuista vuonna 2019.