Koronapassi sai tamperelaiset hakemaan rokotuksia – loppuivat kesken

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tampereella otettiin taannoin käyttöön rokotepassi. Sen myötä esimerkiksi ravintoloiden täytyy vaatia asiakkaita esittämään koronpassin, mikäli ovet halutaan pitää avoinna myös kello 18 jälkeen. Tamperelaisten innokkuus rokotetta kohtaan vaikuttaa kasvaneen koronapassin käyttöönoton jälkeen.

Tampereen kaupungin hoitotyön päällikkö Birgit Aikio kertoo Aamulehdelle rokotusmäärien kasvaneen viime viikkojen aikana neljänneksellä. Rokoteinnon kasvaminen johti osassa rokotuspisteitä jopa ruuhkaan. Lauantaina Hatanpään rokotuspisteellä nähtiin niin pajon asiakkaita, ettei rokotteita ehditty saamaan valmiiksi tarvittavalla nopeudella.

Lopulta osa rokotukseen tulleista jouduttiin odotusaikojen venyessä jopa käännyttämään pois, ja paikalle hälytettiin lisäapua kiirevastaanotosta. Rokotteita jaetaan Tampereella tällä hetkellä ajanvarauksella terveysasemilla. Lisäksi rokotteita on mahdollista saada ilman ajanvarausta kiertävässä rokotebussissa ja pop-up pisteistä Hervannan Duossa, Koskikeskuksessa ja Hatanpään terveysasemalla.