Yllätyspäätös! Twitterin perustaja Jack Dorsey jättää toimitusjohtajan tehtävät

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen Jack Dorsey on tullut tunnetuksi Twitterin yhtenä perustajana ja toimitusjohtajana. Nyt 45-vuotias Dorsey on kuitenkin hieman yllättäen ilmoittanut jättävänsä viran.

Jack Dorsey kirjoitti tiedotteessaan, että hänen on viimein aika jättää Twitter. Dorsey kuvaili yhtiön olevan valmis jatkamaan eteenpäin ilman häntä. Dorseyn tilalle toimitusjohtajan virkaan astuu Twitterin teknologiajohtajana vuodesta 2017 saakka toiminut Parag Agrawal.

– Haluan teidän tietävän kyseessä olleen oma päätökseni, ja seison sen takana. Sen tekeminen oli tietenkin vaikeaa. Rakastan tätä palvelua ja yhtiötä… Ja kaikkea siinä niin paljon. Olen erittäin surullinen, mutta samaan aikaan onnellinen. Harva yhtiö saavuttaa tämän tason, Dorsey kirjoitti.

Twitterin perustivat vuonna 2006 Dorsey, Noah Glass, Biz Stone ja Evan Williams. Vielä ennen varsinaista eroilmoitustaan Dorsey jakoi somepalvelussa sunnuntaina julkaisun, jossa hän kertoi rakastavansa Twitteriä. Dorsey tulee jatkamaan Twitterin hallituksessa vuoden 2022 osakkeenomistajien kokoukseen saakka, mutta jättää yhtiön sen jälkeen.