Monista uusista BMW-autoista puuttuu kosketusnäyttö – syynä komponenttipula

Autot Digi · Tim Isokivi

Nykyaikaisilla lisävarusteilla varustetusta upouudesta BMW-autosta haaveilevia voi odottaa autokaupoilla karvas pettymys. Kansainvälisen komponenttipulan vuoksi monista uusista BMW-autoista nimittäin puuttuu kosketusnäyttö.

Autoblog-sivuston mukaan kosketusnäyttö on jätetty osasta BMW-malleja pois, jotta automerkin tuotantotaso pysyisi ennallaan. Ilman kosketusnäyttöä toimitetaan toistaiseksi BMW 3 -sarjan mallit, 4-sarjan mallit Coupe, Convertible ja Gran Coupe sekä X5, X6, X7 ja Z4 -mallit.

Kosketusnäytön lisäksi myös ajoneuvon parkkeeraamista helpottavat peruutusavustimet jäävät puuttumaan edellä mainituista malleista. Ominaisuuksien puuttumisen vuoksi ostajille hyvitetään autojen hinnoista Yhdysvalloissa 500 dollaria, eli noin 440 euroa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.