Ostitko tällaisen lasten kaurapatukan? Palauta heti kauppaan

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Useiden ruokakauppojen hyllyiltä löytyneitä lasten kaurapatukoita vedetään myynnistä. Ruokaviraston mukaan Ella’s Kitchen -merkin mansikka-omena -kaurapatukoissa on havaittu okratoksiini A -hometoksiinia.

Maahantuoja Lejos Oy:n mukaan kaurapatukoista löytynyt hometoksiinin määrä ei aiheuta akuuttia terveysvaaraa. Pidempiaikainen altistuminen suurille okratoksiini A -pitoisuuksille saattaa kuitenkin aiheuttaa haittavaikutuksia. Lasten terveyttä kuvaillaan Ella’s Kitchenille ykkösprioriteetiksi, ja siksi toimenpiteet on aloitettu välittömästi tuote-erän poistamiseksi.

Takaisinveto koskee Mansikka-omena kaurapatukka luomu 25g -tuotteita, joiden parasta ennen -päivämäärä on 14.03.2022. Tuotetta on ollut myynnissä ainakin K-ryhmän ja S-ryhmän kaupoissa. Takaisinvedettävän erän tuotteita ostaneita kuluttajia pyydetään olemaan yhteydessä maahantuojaan.