K-Supermarketeissa voi tänä jouluna lahjoittaa ruokaa vähävaraisille lapsiperheille

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tänä jouluna ruokaostoksia tekevillä on mahdollisuus tarjota apuaan vähävaraisille perheille. K-Supermarketeissa eri puolilla Suomea toteutetaan yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa Auta Ruokalahjalla -keräys.

Keräyksen myötä yli 120 K-Supermarketissa voi lahjoittaa ruokalahjan vähävaraiselle lapsiperheelle. Keräykseen osallistuvat tarvitsee vain valita ostoskoriin muutamia hyvin säilyviä tuotteita ja jättää ne kaupan keräyspisteeseen. Jouluherkut toimitetaan niitä tarvitseville.

K-Supermarketit tekevät kampanjan lisäksi erillisen 100 000 euron lahjoituksen Mannerheimin Lastensuojeluliikkeen kautta. K-Ruoan tiedotteen mukaan lapsiperheköyhyys koskettaa Suomessa yli 120 000 lasta, ja pandemia-aika on vain lisännyt lapsiperheiden avun tarvetta. Yleisintä lapsiperheiden pienituloisuuden kerrotaan olevan Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Pohjanmaalla, Päijät-Hämeessä ja Kymenlaaksossa.

Keräyskampanja on käynnissä 7.12-31.12 välisenä aikana. Keräykseen kehotetaan ostamaan hyvin säilyviä ruokatarvikkeita, jotka eivät tarvitse kylmäsäilytystä. Mukana olevat K-Supermarketit löytyvät tämän linkin takaa.