Maailman kovaäänisin röyhtäys – hämmentävä maailmanennätys

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman virallisesti kovaäänisin röyhtäys vastaa desibelitasoltaan musiikkifestareiden ja autojen torvien äänenvoimakkuutta. Tuoreen maailmanennätyksen haltija on Australian Darwinissa asuva Neville Sharp.

Sharp on aikaisemminkin noussut otsikoihin kovaäänisten röyhtäystensä ansiosta. Nyt hän on kuitenkin virallisesti saanut nimensä Guinnessin ennätystenkirjaan rikottuaan vuosikymmenen vanhan edellisen maailman kovaäänisimmän röyhtäyksen ennätyksen. Sharpin röyhtäyksen desibelimääräksi mitattiin 112,4.

Viiden vuoden ajan taitoaan harjoitellut ja hionut Sharp kertoo vaimonsa kannustaneen häntä ennätyksen rikkomisessa. Vaikeinta oli hänen mukaansa löytää laitteet, jotka kykenisivät mittaamaan tarkasti äänen voimakkuuden. Aikaisempi maailman kovaäänisimmän röyhtäyksen ennätys kuului brittiläiselle Paul Hunnille, joka päästi vuonna 2009 ilmoille ruoansulatuskaasuja 109,9 desibelin voimakkuudella.