Miestä käskettiin poistua Prismasta Lahdessa – aiheutti kostoksi palohälytyksen

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lahdessa sijaitsevan Launeen Prisman palohälyttimet alkoivat asiakkaiden ja henkilökunnan yllätykseksi soida noin kello kuuden jälkeen torstaina. Todellisen tulipalon uhan sijaan hälytyksen taustalla oli kuitenkin kaupasta poistumaan käsketyn henkilön kosto.

Hämeen poliisilaitoksen mukaan Prisman vartijat olivat herättäneet kolmekymppisen miehen kauppaliikkeessä, ja käskeneet häntä poistumaan. Poistuessaan mies oli painanut ulko-ovien vieressä olevaa automaattista palohälytyspainiketta. Tämän seurauksena pelastuslaitos hälytettiin paikalle, ja asiakkaita alettiin evakuoimaan kaupasta.

Vartijoiden kerrotaan ottaneen hälytyksen aiheuttaneen miehen kiinni noin puolen kilometrin päästä tapahtumapaikasta. Poliisin mukaan mies käyttäytyi aggressiivisesti vartijoita kohaan ja potkaisi yhtä heistä, minkä seurauksena vartijat käyttivät häneen kaasusumutinta ja käsirautoja. Poliisi otti miehen kiinni epäiltynä perättömän vaarailmoituksen aiheuttamisesta.