Aku Ankka täyttää tänään 70 vuotta Suomessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen suosituin sarjakuvalehti Aku Ankka täyttää tänään 70 vuotta. Lehden näytenumero ilmestyi Suomessa 5. joulukuuta 1951. Alkuaikoinaan lehden nimi oli Aku Ankka ja kumppanit ja se ilmestyi kerran kuukaudessa. Sittemmin lehden ilmestyminen kasvatettiin kahteen kertaan kuukaudessa ja lopulta siitä tuli jokaviikkoinen.

Lehden näytenumeroa myytiin aikoinaan yli 34 000 kappaletta. Tähän mennessä lehteä on ilmestynyt jo yli 3 400 numeroa. Kolmen tuhannen lehden raja ylitettiin vuonna 2013. Lehti ilmestyy nykyisin keskiviikkoisin, ja monissa lapsiperheissä päivän postia odotetaan tuolloin tavallistakin innokkaammin.

Maailmalla Aku Ankka seikkaili ensimmäisen kerran vuonna 1934 elokuvassa Viisas Kana Kananen, jossa hahmo oli sivuosassa. Hahmo sai niin suuren suosion, että se nähtiin pian uudelleen elokuvassa Orpojen hyväksi.