Poliisikoira Jekku jää eläkkeelle – löytänyt yli sata kiloa huumeita urallaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hämeen poliisi on tiedottanut 10,5-vuotiaan Jekku-koiran jäävän eläkkeelle poliisikoiran ammatistaan. Menestyksekkään uran tehnyt karvakuono on narauttanut monta rikollista uransa aikana.

– Hämeen poliisin pitkäaikainen työntekijä poliisikoira Jekku, eli Wildfay’s Captain K oli tänään viimeistä päivää töissä, ja jää huomenna viettämään ansaittuja eläkepäiviä. Ajan hengen mukaisesti se teki puoli vuotta ”normaalia” eläkeikää pidemmän uran, eli on nyt eläkkeelle jäädessään 10,5 vuotias, Hämeen poliisi tiedottaa Facebookissa.

Poliisin mukaan Jekku ehti suorittaa virkauransa aikana miltei 2.000 etsintää paikoissa, jonne mahtuu vain pieni koira. Etsinnät tuottivat myös tulosta, koska saldoksi tuli yli miljoona euroa käteistä, yli 100 kiloa huumausaineita ja miltei 70 asetta. Jekku valittiin vuoden poliisikoiraksi vuonna 2018.