Kiekkolegenda Marko Jantusesta elokuva – ohjaajana Aleksi Mäkelä

Elokuvat Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisesta kiekkolegendasta Marko Jantusesta tehdään elokuva. Solar Filmsin tuottama Laitapuolen hyökkääjä saa ensi-iltansa syksyllä 2022. Läpi helvetin: Marko Jantusen tarina -kirjasta ammentavan elokuvan ohjaa muun muassa Häjyt, Pahat pojat ja Matti -elokuvista tunnettu Aleksi Mäkelä.

Marko Jantunen tunnetaan urastaan SM-liigassa ja Ruotsin Elitserienissä, minkä lisäksi hän pelasi kolme ottelua NHL:ssä. Juntunen oli kuitenkin aikoinaan otsikoissa myös alkoholi- ja huumeongelmien vuoksi. Nykyään urheilija on raitistunut ja tekee päihdetyötä muun muassa nuorison keskuudessa.

Jantusta elokuvassa näyttelee muun muassa vuoden 2017 Tuntematon sotilas -filmatisoinnista tunnettu Severi Saarinen. Muissa rooleissa ovat Katariina Havukainen, Jorma Tommila ja Tommi Eronen. Mikko Koukin ja Petja Lähteen käsikirjoittaman Laitapuolen hyökkääjän yksi pääyhteistyökumppaneista on jääkiekon SM-liiga.